Uzmanların videolu yayınlar yapmasının avantajları günümüzde geçmişe nazaran daha fazla olmaktadır. İnternetin gelişmişliği ve Youtube gibi platformların milyonlarca kullanıcıya hitap etmesi konunun ciddiyetini anlamakta oldukça önemlidir. Bu sebeple, uzmanlar tarafından hem Youtube hem de diğer sosyal medya hesapları üzerinden videolu paylaşımlar yapılmaktadır.

Uzmanların Videolu Yayınlar Yapmasının Avantajları Nelerdir?

İnternet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla başta yazılı metinler olmak üzere; fotoğraf ve video paylaşımları yapılmaktadır. Yapılan bu paylaşımlar kendi içerisinde belirli bir etkinliğe sahip olmaktadır. Uzmanların videolu yayınlar yapmasının avantajları ise diğer paylaşımlara oranla daha fazladır. Videolu paylaşım sayesinde kısa sürede elde edilebilecek faydalar oldukça çoktur. İşte sayılabilecek o avantajlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:

1- Bilginin Etkili Aktarımını Sağlar

Hekimlerin uzmanlık alanı hakkında bilgi paylaşımında bulunması özellikle hastaların araştırmaları sırasında öne çıkmaktadır. Hasta tarafından uzmanın bilgisine ihtiyaç vardır. Bilginin aktarılması yazılı ve fotoğraflarla olabileceği gibi videolarla da olabilmektedir. Diğer yöntemlere nazaran videolarla yapılması hastaların daha net ve etkili bilgi almasını sağlamaktadır.

2- Hedef Kitleye Ulaşımı Kolaylaştırır

Uzmanların ulaşmak istediği belirli bir kitle bulunmaktadır. Bu aşamada uzmanların videolu yayınlar yapmasının avantajları da göz önüne çıkacaktır. Çünkü uzman tarafından hedeflenen kitleye ulaşmanın en kolay yolu videolar paylaşmaktan geçmektedir. Video sayesinde hastanın dikkati daha kolay çekilebildiği gibi hedef kitleye ulaşmada daha kolay oluşturmaktadır.

3- Daha Fazla Dikkat ve İlgi Çeker

İnsanlara ulaşabilmenin temel yolu dikkat ve ilgi çekmekten geçer. Yapılan araştırmalara göre daha fazla duyu organını etkili kıldığı için videolu yayınlar bu noktada etkili olmaktadır. Video paylaşımlarının belirli aralıklarda gerçekleşmesi fark edilmeyi sağladığı kadar hastaların aynı zamanda site ya da hesap üzerinde kalma süresini de arttırmaktadır.

4- Rakiplere Göre Üstünlük Sağlar

Uzmanların videolu yayınlar yapmasının avantajları arasında rakiplere göre üstünlük sağlama bulunmaktadır. Bir adım öne geçmek ve diğer isimlerden ayrılmak için video paylaşımı yapmanın önemi vardır. Özellikle birden fazla uzmanın bulunduğu bir alanda görselliği yüksek ve düzenli olarak video paylaşımı yapmak gerekmektedir.

5- Web Site Optimizasyonu için Yararlıdır

Web site optimizasyonu (SEO) için videolu paylaşımların önemi mevcuttur. Optimizasyon kapsamında fotoğrafların kullanıldığı bilinse de videoları da es geçmemek gerekmektedir. Videoların siteye eklenmesi ile arama sonuçlarında öne çıkma avantajı sağlayacaktır. Optimizasyonu artan sitenin ise başta Google olmak üzere arama motorlarında öne çıkma olasılığı artmaktadır.

6- Uzmanın Akılda Kalıcı Olmasına Neden Olur

Kişilerin dikkat çekmesi, ilgi toplaması kadar akılda kalıcı olması gerekir. Akılda kalıcı olmanın yollarından birisi de videolu paylaşım yapmaktır. Uzmanların videolu paylaşım yapmasının avantajları arasında zihinlerde yer edinmesi bulunmaktadır. Hem görsel hem duyma alanlarına hitap etmesinden ötürü videoların etkisi bu aşamada önemlidir.

7- Kısa Sürede Uzmanın/Kliniğin Ağını Genişletir

Günümüzde yapılan sosyal medya ve internet sitesi paylaşımları kısa sürede bilginin, sitenin paylaşım oranını artırmaktadır. Bilginin internet üzerinden kısa sürede iletilmesini sağlayan günümüz şartlarında videoların paylaşım hızları yazılı metinlere göre daha fazla olmaktadır. Uzmanların ismini duyurması adına videolu gönderiler bu yüzden tercih edilmektedir.

8- Yazılı Metinlere Göre Daha Az Dikkat Dağıtır

İnternette uzmanların farklı türden paylaşımları bulunmaktadır. Ancak birden fazla paylaşımın olması bir yandan dikkat dağıtıcı unsur da olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre uzmanların videolu yayınlar yapmasının avantajları arasında daha az dikkat dağıtma ihtimali vardır. Dikkati toplamak ve ilginin farklı alana kaymasının önüne geçebilmek amacıyla videolu paylaşımlar daha etkili olmaktadır.

Medibulut ile online görüşme ve muayene sağlayın!

Sağlık sektörü için geliştirilmiş olan Medibulut aracılığıyla hastalarınızla / danışanlarınızla online görüşme ve muayene sağlayın! Bu sayede danışanlarınıza / hastalarınıza online bir platform aracılığıyla ulaşabilir, dijital görünürlüğünüzü arttırabilir ve alternatif iletişim çözümleri sunabilirsiniz.