Hasta takip programı; muayenehane, klinik veya hastaneler için tasarlanmış olan ve hastalar ile ilgili sağlık ve tahsilat yönetimini sağlayan bir yazılım sistemidir.

Hasta Takip Programına Neden ihtiyaç Duyulmaktadır?

Kovid-19’un tüm dünyada etkisini göstermesiyle çevrimiçi sistemlere geçiş yapılmış ve sağlık sektöründe de dijital dönüşüm önemli bir kavram haline gelmiştir. Yapılan araştırmalara göre her 8 hastadan 6’sı özel muayenehanelerin ve kliniklerin dijital dönüşümüne önem göstermektedir. Bunun başlıca sebepleri arasında ise, mekândan bağımsız olarak erişim, sürecin şeffaflaştırılması, bilgilerin kaydı ve kolay bir şekilde saklanabilmesi ve ödemenin dijital ortamda yapılabilmesi bu tercihin temel dinamiklerini oluşturmaktadır. Bu sayede uzman hekimler ve hastalar, tüm medikal bilgilere hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmekte ve süreci daha verimli bir şekilde tamamlayabilmektedir. Ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı’nın sunmuş dijital olanaklar da sürecin dijitalleşmesini hızlandırmakta olup tüm sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşları doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir.

Hasta Takip Programı Kimler için Uygundur?

Hasta takip programları; özel muayenehaneler, klinikler ve için oldukça uygun bir program olup sağlık kuruluşlarının hastayla olan entegrasyonunu arttıran bir yazılım çözümüdür. Dolayısıyla randevu ile çalışan, hasta kaydı açan, hastalarının sürecini takip eden, fatura kesen, çeşitli finansal raporlamalar yapan diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, diş hekimi ve diğer tüm uzman hekimler için hasta takip programı uygundur.

Hasta Takip Programının Avantajları Nelerdir?

Geleneksel bir takip sistemine göre oldukça fazla avantajları bulunan hasta takip programının temel olarak öne çıkan yararlı olanakları şu şekilde özetlenebilir:

• Hasta takibini zaman ve mekân sınırı olmadan sağlar,
• Tedavi kayıtlarının tek bir çatı altında birleşmesini sağlar,
• Hasta ile sürecin entegre bir şekilde ilerlemesini sağlar,
• USS’ye e-Nabız verilerinin iletilmesine yardımcı olur,
• Dijital ortamda e-fatura ve e-SMM entegrasyonunu sağlar,
• Finansal yönetimi kolaylaştırır, 
• Mobil uyumu ile anlık kontrollerin sağlanmasına yardımcı olur,
• Stok verilerinin girilmesini sağlar ve takibini kolaylaştırır.
 

Yukarıda yer alan hasta takip programının öne çıkan özellikleri ele alındığında; özel muayenehaneler, klinikler, küçük ve orta ölçekli hastaneler için önemli bir veri barındırma ve yönetme kaynağıdır. Bu özellikler tercih edeceğiniz hasta takip programına bağlı olup kullanacağınız branşa göre değişiklik gösterebilir.